Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak tütün ürünleriyle ilgili yürüttükleri çalışmalar kapsamında önemli bir operasyona imza attı. Efeler ilçesinin Girne ve Kemer mahallelerinde yapılan iki ayrı operasyonda, toplam 307 bin 200 adet tütün doldurulmuş makaron ile birlikte çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi.
Girne Mahallesi Naim Süleymanoğlu Caddesi üzerindeki bir adrese düzenlenen operasyonda 260 bin adet tütün doldurulmuş makaron, 790 adet kesilmiş bandrol ve 1 adet sigara paketleme makinesi ele geçirildi. Olayla ilgili Y.F. isimli şahıs hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında yasal işlem başlatıldı.
Kemer Mahallesi 1679 Sokak üzerindeki diğer adreste yapılan aramada ise 2 adet sigara sarma makinesi, 1 adet havalı kompresör, 47 bin 200 adet tütün doldurulmuş makaron, 21 bin 600 adet boş makaron ve 140 kilogram kıyılmış tütün ele geçirildi. Burada da C.A. isimli şahıs hakkında aynı kapsamda işlem yapıldı.