TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, 6 Şubat depreminin 2’nci yıldönümünde Aydın’daki okullar ve diğer kamu binalarının depreme dayanıklı olup olmadığı konusunu gündeme taşıdı.
11 ili etkileyen ve ülkenin içini yakan 6 Şubat depreminin üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlatan Bülbül, “İktidar, depremin ardından verdiği sözleri tutmadı, yaşananlardan ders almadı. Son bir haftada Ege Denizi'nde 571 sarsıntı yaşandı. Memleketim Aydın'da okulların ve kamu binalarının depreme dayanıklılığını bakanlara sordum. Birinci derece riskli bölgeler arasında yer almasına rağmen Aydın'da da kamu ve okul binaları es geçiliyor. Aydın'da 631 okuldan 500’ünde deprem tahkiki yapılmadı, 631 okuldan yalnızca 39’unda güçlendirme çalışması yapıldı” ifadelerini kullandı.
“ÖNLEM ALINMALI, BİNALAR GÜÇLENDİRİLMELİ”
“Öğrenciler, öğretmenler eski ve depreme dayanıksız yapılarda kaderine terk ediliyor” diyen Bülbül, şunları söyledi: “Aydın ve ilçelerinde bulunan 7.553 kamu binasından bugüne kadar yalnızca 24’ü güçlendirildi. Rantçı politikalara teşvik eden, sorumluluktan kaçan AKP, kamu binalarının bakım ve onarım ihtiyacını gizleyemez, vatandaşlarımızı bir kez daha kaderine terk edemez. Aydın'da ve tüm Türkiye'de depreme karşı denetimler yapılmalı, önlemler alınmalı, binalar güçlendirmelidir.”