CHP'de 4-5 Kasım’da gerçekleşecek olan 38. Olağan Kurultay öncesinde 95 milletvekili CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu. CHP Aydın Milletvekilleri Yıldız ile Karakoz da Kılıçdaroğlu’nun adaylığına yönelik destek imzası verdi.

“ADİL BULMUYORUZ”

Kılıçdaroğlu’na desteğiyle ilgili açıklama yapan CHP Aydın Milletvekili Yıldız, “TBMM’de daha önce imzalarımızı verdiğimiz 95 milletvekilimiz ile birlikte Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğimizi açıkladık. Parti temsilcisi/yöneticisi sıfatıyla seçim sürecinde, kampanya döneminde her adımda başrol oynayanların, karar verenlerin, seçim sonuçlarının faturasının tamamını Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na keserek, aradan sıyrılmasını, vicdani, hakkaniyetli ve adil bulmuyoruz!” dedi.

“PARTİ GELENEĞİNE VE AZMİNE SAHİBİZ”

CHP’li Akbulut Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklayan milletvekilleri adına yaptığı açıklamada, “CHP TBMM Grubu'nun 130 milletvekilinden 95’i olarak hafta sonu yapılacak olan 38. Olağan kurultayımızda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme yönünde imzalarımızı verdik. Gerekçemizi kamuoyunun huzurunda paylaşıyoruz. Unutulmamalıdır ki; tarihimiz boyunca askeri darbeler görmüş kapatılmaya, susturulmaya, sindirilmeye çalışılmış ama her defasında ayakta kalmayı başarmış bir parti tarihine, parti hafızasına, parti geleneğine ve azmine sahibiz. Evet, bugün geldiğimiz noktada, Cumhuriyet Halk Partisi yenilenen örgütleriyle yenilenme sürecini başlatmıştır” dedi.

“ODAK NOKTAMIZ PARTİMİZE YENİ BELEDİYELER KAZANDIRMAK”

Yenilenmenin örgütü güçlendirecek, güven bağını pekiştirecek ve sosyal demokratların birliğini koruyacak bir rotada ilerlemesinin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Akbulut, “Cumhuriyet Halk Partisi; altı okuyla, programıyla, sosyal demokrasinin evrensel ilkeleriyle mücadelesini sürdüren bir çizgidir.

Biz seçim sonuçlarını, “lider merkezli bir fırsat penceresi” olarak görmüyoruz. Seçim sonuçlarının faturasını sadece Cumhuriyet Halk Partisinin genel başkanına kesmenin adalet terazisinin şaşması ve seçim sonuçlarının sağlıklı analiz edilememesi olduğunu düşünüyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, yenilenme hamlesinin tüzük kurultayıyla sürdürüleceğinin işaretini de vermiştir.

Önümüzdeki birinci hedef; 2019’da olduğu gibi Genel Başkanımızın önderliğinde görevlerini başarıyla sürdürerek halkçı belediyeciliği temsil eden yerel yönetimlerdeki hizmetlerimizi pekiştirmektir. Odak noktamız; yurdumuzun tüm il ve ilçelerinde partimize yeni belediyeler kazandırmaktır” diye konuştu.

“YENİLENME SÜRECİ BİRLEŞEREK GERÇEKLEŞECEKTİR”

AK Parti’nin Aydın’da 6 ilçede aday adayı yok! AK Parti’nin Aydın’da 6 ilçede aday adayı yok!

“Birbirimizle kavga edecek zamanımız yok ama fikirlerimizin zenginliğiyle güçlenecek bir partimiz var bizim” diyen Akbulut, “Yenilenme süreci ayrışarak değil birleşerek gerçekleşecektir. Bizler 95 milletvekili olarak, tarihten gelen gücümüzle, ulu önder ebedi liderimiz Atatürk’ün bize miras bıraktığı partimizin yenilenme sürecinin Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde gerçekleşebileceğini görüyor; bilgisi, birikimi ve tecrübesi ile Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki yenilenme sürecini sonuna kadar destekliyoruz” ifadeleriyle açıklamasını noktaladı. (MURAT TAN)