Çine Son Dakika Haberleri

Çine’de kaçırılmayacak fırsat: 20 bin 179 m² zeytinlik mahkemeden satışa

Aydın’ın Çine ilçesinde 20 bin 179 m² büyüklüğündeki zeytinlik, mahkeme kararıyla açık artırma yöntemiyle satışa sunuluyor.

Abone Ol

Aydın’ın Çine ilçesinde bulunan 20 bin 179 m² büyüklüğündeki zeytinlik, Çine Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu’nun 2025/33 SATIŞ dosya numarası kapsamında açık artırmaya çıkarılıyor. Kirazderesi Mahallesi Şarlak Mevkii’nde konumlanan taşınmaz, 160 adet yaşlı ve verimli zeytin ağacının bulunduğu üretim amaçlı bir arazi niteliği taşıyor. Bir borçtan dolayı satışına karar verilen zeytinlik için tüm detaylar, fotoğraflar ve şartname esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden erişime açık durumda. Açık artırmalar Ocak ve Şubat 2026 tarihlerinde iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek.

40–60 yaş aralığında mahsuldar zeytin ağaçları bulunuyor

149 ada 9 parselde yer alan taşınmaz, tapuda “160 ağaçlı zeytinlik” vasfıyla kayıtlı. Arazi, bugün de aynı şekilde zeytinlik olarak kullanılıyor. İçinde 40–60 yaş aralığında, bakımları yapılmış, mahsuldar zeytin ağaçları bulunuyor. Killi-tınlı ve taşlı toprak yapısına sahip olan parselde kuru tarım uygulanıyor. Sınırları kuru taş duvarla çevrili arazi, çevredeki benzer zeytin bahçeleriyle birlikte tarımsal üretimin sürdüğü bir bölgede yer alıyor. Batıdan doğuya yaklaşık yüzde 18–20 oranında eğime sahip olan taşınmazın üzerinde herhangi bir yapı bulunmuyor.

Mahalle merkezine 1 km, ilçe merkezine 15 km mesafede

Zeytinlik, Kirazderesi Mahallesi yerleşim alanının dışında konumlanıyor. Mahalle merkezine kuş uçuşu yaklaşık 1 kilometre, Çine ilçe merkezine ise 15 kilometre mesafede. Doğu cephesinin kadastral yola açılıyor olması taşınmazın ulaşımını kolaylaştırıyor. Satış memurluğu tarafından belirlenen muhammen bedel 3 milyon 45 bin TL olarak açıklanırken, KDV oranı yüzde 10 olarak belirlendi. Tapu kaydındaki mevcut şerhler geçerliliğini koruyor.

Elektronik artırmalar Ocak ve Şubat 2026’da yapılacak

Zeytinliğin ilk artırması 8 Ocak 2026’da başlayacak ve 15 Ocak 2026 saat 14.36’da sona erecek. İkinci artırma ise 2 Şubat 2026 – 9 Şubat 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Açık artırmaya katılmak isteyenler, e-Satış portalı üzerinden dosya numarasıyla işlem yapabiliyor.

İLAN LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ: