Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.
Yöresel efe kıyafetiyle çekilmiş fotoğrafını paylaşan Rektör Kent, mesajında bu bölgede doğup büyümüş olmanın kendisi için taşıdığı gurura vurgu yaptı. Kent, Aydın’ın kurtuluş yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladığını belirtti.
Kent paylaşımında, “Bu topraklarda büyümüş olmaktan, Aydın’ın bir evladı olmaktan gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.
Aydın’ın kurtuluşunda mücadele eden kahramanları da anan Kent, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Aydın’ın kurtuluşunun 104. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyor; mertçe ve cesurca, yüreklerinde vatan sevgisiyle Aydın’ı işgalden kurtaran kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum.”
Aslen Afyonkarahisarlı olan ve Efe kıyafetiyle verdiği mesajla Aydın’ın milli mücadele ruhuna dikkat çeken Kent’in paylaşımı, kurtuluş yıl dönümünde Aydın’a ve Aydın’ın kahramanlarına duyduğu bağlılığı ortaya koydu.




