Aydın'da Devasa Alan Satılacak: Mahkeme İki Daire Fiyatı İstedi
Aydın'da Devasa Alan Satılacak: Mahkeme İki Daire Fiyatı İstedi
İçeriği Görüntüle

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Filistin Dostları Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “Vicdanın Kıyısında Gazze” konulu etkinlik, Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe; ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem, MHP Aydın İl Başkanı Haldun Haluk Alıcık, üniversite yöneticileri, sivil toplum temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Duygusal anların yaşandığı program, Grup Toprak solisti Oğuz Mucan’ın seslendirdiği ezgilerle başladı. Etkinliğin moderatörlüğünü ADÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumali Öksüz yaptı.

“Gazze bir insanlık vicdanı meselesidir”

Etkinliğin konuşmacısı, Küresel Sumud Filosu aktivisti Ayçin Kantoğlu, Filistin halkının yaşadığı insani krizi ve uluslararası toplumun bu konudaki sessizliğini kapsamlı biçimde değerlendirdi. Kantoğlu, Gazze’deki ablukanın sosyal, ekonomik ve psikolojik etkilerine dikkat çekerek, bölge halkının zorluklara rağmen direnişini sürdürdüğünü vurguladı.

Konuşmasında, “Gazze sadece bir coğrafya değil, insanlığın vicdanıdır” ifadesini kullanan Kantoğlu, dünyanın dört bir yanında sürdürülen insani yardım çalışmalarından da örnekler paylaştı. Ayrıca, bireysel dayanışmanın ve sivil toplum girişimlerinin barış sürecine katkı sağladığını belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ