Hükümete Yakın İsim Herkesi Şaşırttı! Asgari Ücrete Gelecek Zammı Açıkladı
Hükümete Yakın İsim Herkesi Şaşırttı! Asgari Ücrete Gelecek Zammı Açıkladı
İçeriği Görüntüle

Altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaştığı günlerde, vatandaşların aklındaki en büyük sorulardan biri çeyrek altının 10 bin TL’ye ulaşıp ulaşmayacağı oldu. Aydın’da uzun yıllardır kuyumculuk yapan Mehmet Şükrü Gülşen, piyasanın nabzını tutarak bu soruya kendi gözlemleriyle yanıt verdi.

'ÇEYREK ALTINDA YÜKSELİŞ EĞİLİMİ DEVAM EDİYOR'

Adsız Tasarım 2025 09 23T111622.994

Altın fiyatlarındaki değişkenliğin sürdüğünü belirten Gülşen, Aydın Denge'den Aliye Gökcük'e verdiği röportajda “Vatandaşlara göre altın şu an iyi. Ciddi bir yükseliş hali vardı, ‘durağanlaştı’ dediğimiz anda tekrar yükselmeye başlıyor. Global anlaşmalar, demir-çelik ve gümrük vergilerinden dolayı daha da yükseleceği düşünülüyor” dedi.

Gülşen, bazı uzmanların çeyrek altının 10 bin TL seviyesine ulaşabileceğini dile getirdiğini belirterek, şunları ekledi:

“Tabii bunlar yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı. Şu an bileziğin gramı 4 bin 700 TL, çeyrek altın ise 8 bin 300 TL seviyelerinde.”

KÜLÇE ALTINA TALEP ARTIYOR

Adsız Tasarım 2025 09 23T111659.743

Altının yanı sıra gümüşte de ilginin arttığını vurgulayan Gülşen, son dönemde ajda bileziklerin oldukça popüler hale geldiğini belirtti. Gülşen, “Geçtiğimiz senelerde gördüğümüz tablo, önümüzdeki yıllarda da yaşanacak gibi. Şu dönemde ajda bilezikler çok satılıyor; hem günlük kullanımda rahat hem de şık. Yatırım için ise vatandaşlar daha çok külçe altını tercih ediyor. Yükselme eğilimi, vatandaşı bu yönde tetikliyor” ifadelerini kullandı.

AYDINLILAR HANGİ ALTINA YÖNELİYOR?

Yaklaşık 10 yıldır kuyumculuk yaptığını ve mesleğin aile geleneği olduğunu aktaran Gülşen, Aydın’da özellikle külçe altın ve ajda bileziklere yoğun talep olduğunu dile getirdi. Günlük kullanım ve uzun vadeli yatırım tercihleri arasında fark olduğunu belirten Gülşen, “Vatandaş artık neyi alacağını çok iyi biliyor” yorumunda bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ