Sultanhisar'ın başlıca tarım ürünlerinden biri olan portakalda Akdeniz sineği sorunu yıldan yıla büyüyor. Atçalı portakal üreticileri ilaçlama yapmalarına rağmen hastalığın önüne geçememekten yakınıyor. Olgunlaşmış portakalları çürüterek dökülmesine sebep olan Akdeniz sineği rekolteyi de büyük oranda düşürüyor.

Atçalı Portakal Üreticisi Zorda2

Mahalle Muhtarı Ali Keleş Atça'da portakal üreticisinin uzun yıllardır Akdeniz sineğiyle mücadele ettiğini ancak ilaçlamaya rağmen çözüm bulunamadığını söyledi. Muhtar Keleş "Mahallemizde en çok üretilen tarım ürünlerinden portakalda bu hastalık yüzünden rekolte yarıya düştü.

Atça'nın kültürel mirası bu konakta
Atça'nın kültürel mirası bu konakta
İçeriği Görüntüle

Atçalı Portakal Üreticisi Zorda3

Bazı üreticiler portakal ağaçlarını söküp yerine çilek dikmeye başladılar. Böyle devam ederse önümüzdeki yıllarda Atça'da portakal üretimi bitecek" dedi.

Muhabir: FİLİZ ÖZDEMİR