Profesyonelliğe Geçiş Ligi’nde mücadele eden Aydın Büyükşehir Belediyespor, 2.Hafta karşılaşmasında Manisa Karaköyspor’u konuk etti. Konuk ekibin öne geçtiği ve 2 penaltının verildiği mücadelede kazanan Aydın Büyükşehir Belediyespor oldu.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Binali Yıldırım Stadı’nda oynanan karşılaşmayı yaklaşık 300 kadar seyirci izledi. Protokol tribününde karşılaşmayı izleyenler arasında Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Yığmatepe, Aydın MHP İl Başkanı Osman Gazi Cihangiroğlu, TFF Aydın İl Temsilcisi Hakan Açıkgöz, Aydın ASKF Başkanı Ömer Altuntaş da yer aldı.
Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf konuk ekip Karaköy oldu. 10.dakikada savunmanın bir anlık boşluğunu iyi değerlendiren kırmızı siyahlılarda atılan ara pasına iyi koşan Harun Şanlı kaleci ile karşı karşıya topu ağlara gönderdi 0-1.
Golün hemen ardından 11.dakikada Ahmet İlhan’ın sert şutu üst direğe çarpıp auta gitti.
20.dakikada sol kanatta Kıvanç çaprazdan ceza sahası içine girdi. Kalecinin müdahalesiyle yerde kaldı ve takımına penaltı kazandırdı. Topun başına geçen Ahmet İlhan skoru 1-1 yaptı.
İlk yarının son dakikalarında ataklarını sıklaştıran Aydın Büyükşehir Belediyespor, 45+2’de Yusuf Yalçın Arslan’ın golüyle 2-1 öne geçti.
Golün hemen ardından önde baskısını sürdüren mavi beyazlılar bu kez Fatih Üge’nin golüyle skoru 3-1 yaptı.
İlk yarıyı 3-1 önde kapatan ev sahibi ekip soyunma odasına büyük moralle girdi.
İkinci yarıda oyundaki üstünlüğünü sahaya yansıtan Aydın Büyükşehir Belediyespor, 57.dakikada Yakup Emre Bakkal’ın golüyle farkı 3’e çıkardı: 4-1.
62.dakikada konuk ekip atağında ceza sahası içine yapılan ortaya Mert Demir yükseldi ve kafa vuruşuyla skoru 4-2 yaptı.
82.dakikada Manisa Karaköy penaltı kazandı. Topun başına geçen İlker Çeliker penaltıyı kaçırdı. Kaleci Mustafa Duman topu ayaklarıyla çıkardı ve dönen topu savunma uzaklaştırdı.
Bu dakikada sonra Aydın Büyükşehir Belediyespor 1 net gol pozisyonundan yararlanamadı. 89.dakikada Burak Kocatürk kaleciyle karşı karşıya kaldı. Topu sürerken dengesini kaybeden Burak’ın ayağından çıkan top kaleciden sekerek dışarı çıktı.
Mücadelede başka gol sesi çıkmadı ve Aydın Büyükşehir Belediyespor maçı 4-2 kazanarak ikinci haftada 3 puanın sahibi oldu. Bu sonuçla mavi beyazlılar puanını 4 yaparken, Karaköyspor ise henüz puanla tanışamadı.
9 YIL SONRA İLK KEZ
ADÜ Binali Yıldırım Stadı’nda 9 yıl aradan sonra ilk kez resmi bir maç oynandı.
En son Mercedes-Benz U16 Ege Cup turnuvasında Türkiye’nin ev sahipliğinde Slovakya, Yunanistan, Kosova, Karadağ, Ukrayna gibi milli takımlar burada mücadele etmişti. Karşılaşmalar o dönemin ismiyle ADÜ Stadı’nda oynanmıştı. Spor Bilimleri Fakültesi yerleşkesi içerisinde yer alan stadın ismi daha sonra Binali Yıldırım Stadı olarak değiştirilmişti.




