Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen toplantıda üreticiler ve sektör temsilcileri bir araya geldi. AB coğrafi işaret tescilli Aydın İncirinin mevcut durumu ve geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Ayhan Temiz, Aydın’ın 387 bin dekar üretim alanı ve 210 bin ton yaş incir üretimiyle Türkiye üretiminin yüzde 56’sını karşıladığını belirtti. Temiz, Aydın incirinin sahip olduğu güçlü konumun korunmasının ve daha ileriye taşınmasının öncelikli hedefleri arasında yer aldığını ifade etti. Tarladan sofraya uzanan süreçte kalite standartlarının yükseltilmesi ve marka değerinin korunması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü kaydetti.

CHP Aydın’da örgüt içi eğitim hamlesi
CHP Aydın’da örgüt içi eğitim hamlesi
İçeriği Görüntüle

Yürütülen çalışmalar kapsamında Valilik YİKOB desteğiyle iki yeni ilek bahçesi tesis edildiği, TAKE projeleri çerçevesinde yaklaşık 32 bin Sarılop incir fidanının üreticilerle buluşturulduğu bildirildi. Ayrıca Ege İhracatçı Birlikleri ve Bakanlık katkılarıyla 12 bin adet kurutma kerevetinin üreticilere ulaştırıldığı açıklandı.

Muhabir: KÜBRA DİLARA YERLİKAYA