Aydın Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 3. Aydın Kitap Fuarı, Fuar Aydın’da ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. 30 Ekim-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek organizasyon, farklı yayınevlerini, sahafları ve yazarları aynı çatı altında buluşturuyor.

Toplam 64 katılımcının yer aldığı fuarda 170 yayınevi markası ve 11 sahaf bulunuyor. Kitapseverler, yeni yayımlanan eserlerden uzun zamandır aradıkları kitaplara kadar geniş bir seçkiyi inceleme fırsatı buluyor. Her gün 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilen fuar, 10 gün boyunca edebiyat ve kültür dünyasından isimleri Aydınlılarla buluşturacak.

ÜNLÜ YAZARLAR AYDIN’A GELİYOR

Fuar programında edebiyat, tarih, arkeoloji, sağlık, kişisel gelişim ve güncel konulara ilişkin çok sayıda söyleşi yer alıyor. İlk gün Mehmet Özçakır, saat 16.00’da “Aydın’da 29 Ekim Kutlamaları” başlıklı söyleşisiyle programda yer alacak.

31 Ekim Cumartesi günü ise tarihçi Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, gazeteci ve yazar Mete Yarar, Dr. Emekli Albay Fatih Özkurt ve farklı alanlardan çok sayıda isim okurlarla buluşacak. 1 Kasım Pazar günü Serkan Karaismailoğlu, Sinan Yağmur, Coşkun Aral ve Beyhan Budak gibi isimler söyleşi gerçekleştirecek.

Fuarın ilerleyen günlerinde Aydın’ın tarihi ve kültürel mirası da gündeme taşınacak. Aydın Masalları, Latmos, Tralleis, Priene Antik Kenti, Afrodisias ve Magnesia gibi başlıklarda düzenlenecek söyleşilerde kentin geçmişi ve kültürel değerleri ele alınacak.

AYDIN’IN TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASI DA KONUŞULACAK

31 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’de Dr. Emekli Albay Fatih Özkurt’un “Millî Mücadelenin Gizli Kahramanı: Yörük Ali Efe” söyleşisiyle başlayacak program, gün boyunca farklı konu ve konuklarla devam edecek. Prof. Dr. Ahmet Taşağıl “Türk Boyları Tarihi”, Mete Yarar ise “Son Çıkış” başlıklı söyleşileriyle sahnede olacak.

1 Kasım Pazar günü Serkan Karaismailoğlu, Sinan Yağmur, Coşkun Aral, Elif Erdenay ve Beyhan Budak ziyaretçilerle buluşacak. 2 Kasım Pazartesi günü Aydın Masalları, Latmos ve Adnan Menderes’in yaşamına ilişkin söyleşiler gerçekleştirilecek.

3 Kasım Salı günü Aydın Bey, Tralleis ve Aydın’ın demografik dönüşümü ele alınırken, 4 Kasım Çarşamba günü Priene Antik Kenti, Amyzon ve ikna edici iletişim konuları işlenecek.

Aydın itfaiyesinden kedi operasyonu
Aydın itfaiyesinden kedi operasyonu
İçeriği Görüntüle

5 Kasım Perşembe günü deprem hazırlığı, Millî Mücadele, çocuk masalları ve kişisel gelişim başlıkları öne çıkacak. Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki de “Depreme Hazır mıyız Aydın?” söyleşisiyle katılımcılarla buluşacak.

6 Kasım Cuma günü Magnesia, Aydın’ın 7 Eylül kutlamaları, gastronomisi ve masallarda kadın temsili konuşulacak. 7 Kasım Cumartesi günü ise incir, edebiyat, Afrodisias Antik Kenti ve bilim konulu söyleşiler düzenlenecek. Şükrü Erbaş da “Bu Dünyanın Kırık Dökük Cümleleriyiz” başlıklı söyleşisiyle fuarda yer alacak.

Fuarın son günü olan 8 Kasım Pazar günü saat 13.00’te Ahmet Yusuf Ateş, “Yapay Zekâ Gölgesinde Kelimelerin Geleceği”; saat 14.00’te Ali Gençli, “Aydın’ın Yeşilçam Hikâyesi”; saat 15.00’te ise Behçet Yalın Özkara, “Yapay Zekâ Çağında Hayatta Kalmak” başlıklı söyleşilerde okurlarla buluşacak.

8 KASIM’A KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK

Yazarlarla tanışmak, kitaplarını imzalatmak ve farklı alanlarda düzenlenen söyleşilere katılmak isteyen kitapseverler, 8 Kasım’a kadar Fuar Aydın’ı ziyaret edebilecek. Her gün 10.00-19.00 saatleri arasında açık olacak fuar, 10 gün boyunca Aydın’da kitap ve kültür buluşmalarına ev sahipliği yapacak.

Muhabir: KÜBRA DİLARA YERLİKAYA