Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İlkay Türkoğlu başkanlığında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında, kurum bünyesinde yürütülen hizmetler ve projelere ilişkin güncel veriler ele alındı. Toplantıda Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi kapsamında 2025 Ocak ayı ile 2026 Kasım itibariyle Aydın’da 2 bin 880 başvuru yapıldığı, bin 33 kişinin ise kredi desteğinden yararlandığı bilgisi paylaşıldı.

1218 KİŞİ KREDİYE HAK KAZANDI

Toplantıda paylaşılan verilere göre Aydın’da evlilik kredisi desteğinden yararlanmaya hak kazanan kişi sayısı bin 218 oldu. Başvuru işlemlerinin tamamlanması beklenen 21 kişi bulunurken, 80 kişinin nikâh onayı, 84 kişinin ise kredi bildirimi beklediği belirtildi.

Aile ve Gençlik Fonu kapsamında yürütülen proje kapsamında gençlere sunulan kredi desteği, eşlerin her ikisinin de 18-25 yaş aralığında olması halinde 250 bin TL, eşlerden en az birinin 26-29 yaş aralığında bulunması durumunda ise 200 bin TL kredi desteği uygulanıyor.

HİZMETLER MASAYA YATIRILDI

Toplantıda kuruluşların işleyişi, yürütülen hizmetler, mevcut çalışmalar ve hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik konular da değerlendirildi. Kurumların daha etkin, verimli ve koordineli hizmet sunması amacıyla gerçekleştirilen görüş alışverişinde hizmet süreçlerinin geliştirilmesi ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.

MHP Aydın İl Başkanı Cihangiroğlu'ndan Nazilli sorusuna yanıt
MHP Aydın İl Başkanı Cihangiroğlu'ndan Nazilli sorusuna yanıt
İçeriği Görüntüle

Toplantı, kuruluşların çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerin yapılması ve önümüzdeki döneme yönelik hedeflerin belirlenmesinin ardından sona erdi.

Muhabir: KÜBRA DİLARA YERLİKAYA