Türkiye Sinema Festivali'nin bu yıl 2.'si, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle gerçekleştirilecek. Festival kapsamında 26-27 eylül tarihlerinde tüm biletlerin 90 liradan satışa sunulacağı belirtildi. Aydın'da Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) organizasyonu ve GNÇ ana sponsorluğunda imza atılan festival kapsamında, Söke Novada AVM ve Forum Aydın AVM'deki salonlarda filmler gösterime sunulacak. Hafta sonu cumartesi ve pazar günleri Aydın'ın yanı sıra 75 ildeki bin 500 salonda festival kapsamında filmler izlenecek.
ÖNEMLİ YAPIMLAR YER ALIYOR
Aydın'da 90 liraya biletlerini alacak vatandaşlar, 17 yerli ve yabancı seçkin yapımı izleyebilecek. Festival programında yılın merakla beklenen yapımlarının yanı sıra farklı türlerden yerli ve yabancı filmler yer alacak. Katılımcılar, aile filmlerinden animasyonlara, macera yapımlarından büyük bütçeli gişe filmlerine kadar geniş bir seçkiyi avantajlı fiyatlarla izleme imkanına kavuşacak. Festival kapsamında gösterilecek filmler arasında "Avengers: Endgame", "Örümcek-Adam: Yepyeni Bir Gün", "Odyssey" ve "Oyuncak Hikayesi 5" gibi yapımların da yer aldığı belirtildi.
BAKAN ERSOY'DAN DAVET
Biletler gişelerin yanı sıra çevrim içi bilet platformlarından temin edilebilirken, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy vatandaşları davet etti. Türkiye Sinema Festivali'nin bu yıl 26-27 Eylül'de 75 ilde, yaklaşık 1500 salonda gerçekleştirileceğini aktaran Ersoy, 17 yerli ve yabancı filmin izleyiciyle buluşacağını vurguladı.




