Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, 29 Haziran-12 Temmuz 2026 tarihleri arasında kent genelinde yürütülen asayiş, narkotik, siber suçlar ve trafik denetimlerine ilişkin verileri kamuoyuyla paylaştı.

İki haftalık süreçte emniyet ekipleri tarafından 80 bin 923 kişi sorgulanırken, çeşitli suçlardan aranan 260 kişi yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 106'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Asayiş çalışmaları kapsamında 58 hırsızlık olayı aydınlatılırken, siber suçlarla mücadele ve sanal devriye faaliyetleri kapsamında ise 135 kişi hakkında adli işlem yapıldı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Arısoy göreve başladı
Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Arısoy göreve başladı
İçeriği Görüntüle

Narkotik ve kaçakçılıkla mücadele çalışmalarında ekipler, 11 bin 112 gram uyuşturucu madde, 35 adet sentetik ecza, 8 tabanca, 3 kurusıkı tabanca, 8 av tüfeği/pompalı tüfek ile 163 fişek ele geçirdi.

Trafik denetimlerinde ise 51 bin 931 araç ve motosiklet kontrol edildi. Kurallara uymadığı tespit edilen 365 araç trafikten men edilirken, 11 bin 738 sürücüye çeşitli trafik ihlalleri nedeniyle idari para cezası uygulandı.
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve operasyonların aralıksız devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ