Alıcık, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“15 Temmuz, sadece sıradan bir darbe girişimi değil, Türk milletine karşı yüzyıllardır kapanmamış hesapların ölümcül bir saldırısıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri içinde habis ur gibi üreyen bir avuç satılmış hainin, milli iradeyi hedef alan planı; imanla dolu kalplerin cesaretiyle bozulmuştur. Türk milletinin istiklal gücü, FETÖ'cü canilere 15 Temmuz'u zindan etmiştir.”
MHP’nin ve Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli’nin, o gece hainliğe karşı başkentte dimdik durduğunu belirten Alıcık, “15 Temmuz, Milliyetçi Hareket Partisi'nin de şerefle yer aldığı bir milli direnişin adıdır” dedi.
![]()
Alıcık açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi:
“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, terörsüz yarınlar hedefiyle, milli birlik ve kardeşlik zemininde Türk milletinin mührünü yeni yüzyıla vuracaktır. Demokrasiye sahip çıkan, milli kimliğinden taviz vermeyen milletimiz; ihaneti ezmiş, egemenliğini yeniden ilan etmiştir.”
Siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin bu cennet vatanın sahibi olduğunu vurgulayan Alıcık, "Anıda birsek, atide de bir ve beraber olacağız. Ne yapacaksak, nereye varacaksak, demokrasinin sınırları içinde yapacak ve başaracağız" dedi.
Açıklamasının sonunda 15 Temmuz şehitlerini rahmetle anan Alıcık, gazilere sağlık ve uzun ömür temennisinde bulunarak, “Rabbim Türk milletimizi korusun, kollasın, himaye etsin. Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.




