Aydın'ın Karpuzlu ile Çine ilçelerini birbirine bağlayan karayolunda faaliyet gösteren maden kamyonlarının oluşturduğu tehlike vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor.

İddiaya göre, seyir halindeki bir maden kamyonundan savrulan taş, karşı yönde ilerleyen hafif ticari aracın ön camına isabet etti. Çarpmanın etkisiyle ön cam büyük hasar görürken, olayda herhangi bir yaralanma yaşanmaması olası bir faciayı önledi.

Aracının ön camı kırılan sürücü, yaşadığı olaya tepki göstererek maden kamyonlarının hem aşırı hız yaptığını hem de yüklerini brandayla örtmeden taşımalarının büyük risk oluşturduğunu öne sürdü.

NE CAN GÜVENLİĞİ NE DE MAL GÜVENLİĞİ YOK

Vatandaş yaptığı açıklamada, "Karpuzlu ile Çine arasında seyreden maden kamyonlarının aşırı hız yapması ve yüklerini çadır (branda) ile kapatmaması sadece can güvenliğimizi tehlikeye atmıyor, araçlarımıza da zarar veriyor. Bir firmaya ait kamyondan sıçrayan taş aracımın ön camını kırdı. Ön camın maliyeti yaklaşık 15 bin lira. Burada benim ve bu yolu kullanan vatandaşların suçu ne? Trafik ekipleri bu hız canavarlarına ne zaman 'dur' diyecek?" ifadelerini kullandı.

Zeytin ağaçta kaldı! Bülbül yaşanan krizi Meclis'e taşıdı
Zeytin ağaçta kaldı! Bülbül yaşanan krizi Meclis'e taşıdı
İçeriği Görüntüle

Aydında Vatandaş Isyan Etti Maden Kamyonları Aracın Camını Kırdı

Bölgede yaşayan vatandaşlar da aynı güzergâhta benzer olayların zaman zaman yaşandığını belirterek, maden kamyonlarına yönelik denetimlerin artırılmasını, hız ihlalleri ile yük güvenliği konusunda daha sıkı kontroller yapılmasını istedi.

Yaşanan olay, Karpuzlu-Çine karayolunda maden kamyonlarının neden olduğu güvenlik sorununu yeniden gündeme taşırken, vatandaşlar olası kazaların önüne geçilmesi için yetkililerin acil önlem almasını talep etti.

Muhabir: KAMİL KAZANKAYA