Aydın Valisi Dr. Osman Varol’un himayelerinde, orman yangınlarına karşı toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla düzenlenen “Orman Benim” etkinliği, Efeler’de Tepeköy Mahallesi üst kısmındaki ormanlık alanda gerçekleştirildi.

Etkinliğe öğrenciler, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve kurum personelleri katılarak ormanlık alanda çevre temizliği yaptı. Katılımcılar, doğaya atılan atıkları toplayarak hem çevre temizliğine katkı sundu hem de farkındalık oluşturdu.

Aydın Orman İşletme Müdürlüğü Müdürü Engin Evcin, organizasyonun yangınların önlenmesi, çevrenin temiz tutulması ve toplumda bilinç oluşturulması adına önemli bir farkındalık sağladığını ifade etti.
Etkinliğe ilgili kurum müdürleri ve kurum personelleri de katılım sağladı. Öğrencilerin yoğun ilgisi ise etkinliğe ayrı bir anlam kattı.

Etkinlikte, orman yangınlarının önlenmesine yönelik alınabilecek tedbirler hakkında bilgilendirmeler yapılırken, “yeşil vatan”ın korunmasının ortak sorumluluk olduğu vurgulandı.




