Söz konusu paylaşımın demokrasiye gölge düşürdüğünü savunan Kazıcı, “Bu durum iktidar lehine olabileceği gibi muhalefet lehine de olabilir ancak demokrasiye gölge düşürmesine sebebiyet verdiğinden telefonların kabine sokulması engellenmelidir” ifadelerini kullandı.
Milletvekili seçim sonuçları netlik kazanırken, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. Bu dönem oy kullanan bazı vatandaşların sosyal medya hesaplarında oy pusulalarını paylaşması da dikkati çekerken, Aydın Mimarlar Odası önceki dönem Başkanı Kazıcı, ikinci tur öncesinde uyarıda bulundu. Açıklamasında, kabinlere cep telefonlarının sokulmasının yasaklanması ve bu kuralın dikkatle uygulanması gerektiğine vurgu yapan Kazıcı, halihazırda görev yaptığı Mardin ve memleketi Aydın’daki bazı kesimlerin çeşitli gerekçeler söz konusu kuralı çiğnediğini belirtti.
“BU KURALIN DİKKATLE UYGULANMASI GEREKİYOR”
Konuya ilişkin açıklamasında, parlamento seçim sonuçlarının Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek ikinci turda gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için önemli bir uyarı ve öneride bulunmak istediğini belirten Kazıcı, “Kabinlere cep telefonlarının sokulmasının yasaklanması ve bu kuralın dikkatle uygulanması gerekiyor. Mardin'de de tecrübe ettiğim üzere, kimi aileler ya da tarikat üyeleri arasında, özellikle kadınların, gençlerin ve tehdit altında kimselerin seçme özgürlüğü, kullanmaya zorlandıkları oy için 'fotoğrafla kanıt' istenmesi nedeniyle kısıtlanıyor. Birden fazla eş ve her eşten en az 4-5 çocuk, tarikatlar ve üye sayıları düşünüldüğünde sayılar azımsanmayacak seviyededir” dedi.
“TELEFONLARIN KABİNE SOKULMASI ENGELLENMELİDİR”
Kendisinin memleketi Aydın’da da benzer uygulamalarla karşılaştığına değinen Kazıcı, “İnsanlar oy kullanırken tarih atıp kartvizitlerini dahi ekleyerek fotoğraf çekiyorlar. Baskı olmaksızın da, kanıtlama ya da bir şekilde o cenaha yaranma ve iş alma kaygısındalar. Üstelik bunu sosyal medyada paylaşmak eğilimindeler, bu son derece endişe verici. Bu durum iktidar lehine olabileceği gibi muhalefet lehine de olabilir ancak demokrasiye gölge düşürmesine sebebiyet verdiğinden telefonların kabine sokulması engellenmelidir” ifadelerini kullandı. (SEZGİN MADRAN)



