Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentteki tarımsal potansiyeli artırmak için ortak bir çalışmaya imza attı. Germencik ilçesinde gerçekleştirilen törenle, sertifikalı fidanlar üreticilere dağıtıldı. Yoğun katılımın olduğu programa ilçe protokolü ve çok sayıda çiftçi ilgi gösterdi.
3 BİN İNCİR, BİN ZEYTİN FİDANI
Germencik'te üreticilere toplam 4 bin adet sertifikalı fidan ücretsiz olarak verildi. Dağıtılan fidanların türleri ise bölge iklimine en uygun cinslerden seçildi. Proje kapsamında çiftçilere 3 bin adet Sarılop incir fidanı ve bin adet Memecik zeytin fidanı teslim edildi.
Destek ile birlikte Aydın'ın en önemli geçim kaynaklarından olan incir ve zeytin üretiminin güçlendirilmesi hedefleniyor.
MALİYETİN YARISINI DEVLET KARŞILAYACAK
Projenin en dikkat çeken yanı ise sağlanan maddi destek oldu. Kaliteli üretimi teşvik etmek amacıyla dağıtılan fidanlar için üreticilere yüzde 50 hibe desteği sağlandı. Yani fidan maliyetinin yarısını devlet üstlendi.
Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu tür desteklerin hem verimliliği artıracağını hem de Aydın ekonomisine doğrudan katkı sağlayacağını açıkladı.





