Haftanın ikinci gününde Aydın semalarında puslu ve kapalı bir hava hakim olacak. Özellikle astım ve bronşit gibi solunum yolu rahatsızlığı bulunan vatandaşların, toz taşınımı nedeniyle dışarı çıkarken tedbirli olmaları istendi.
YAĞMUR DEĞİL, ÇAMUR YAĞACAK
Meteoroloji verilerine göre, atmosferdeki yoğun toz partikülleri, gün boyu beklenen ve gece saatlerinde şiddetini artıracak olan sağanak yağışla birleşecek.

Bu durumun Aydın genelinde araçların üzerinin, pencerelerin ve balkonların çamurla kaplanmasına neden olması bekleniyor. Uzmanlar, araç yıkatacak veya cam silecek vatandaşlara 'acele etmeyin' uyarısında bulundu.
LODOS FIRTINASI 70 KM HIZA ULAŞACAK
Havadaki toz ve yağışın yanı sıra rüzgar da Aydınlılara zor anlar yaşatabilir. Rüzgarın güney yönlerden (Lodos) kuvvetli, zaman zaman ise kısa süreli fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor. Rüzgar hızının yer yer saatte 40 ila 70 kilometre aralığına çıkabileceği belirtildi. Çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililer teyakkuzda.





