Aydın Ticaret Odası (AYTO) Öğrenci Okutma ve Eğitim Vakfı, üniversite öğrencilerine yönelik burs ve kredi desteği için başvuru sürecini başlattı. Kriterlere uygun olarak belirlenecek öğrencilere aylık 2 bin 500 TL geri ödemeli kredi verilecek. Ödemeler her yıl Ekim-Mayıs ayları arasında, yılda 8 ay boyunca yapılacak. Ayrıca şehit çocukları ve birinci derece yakınlarına aynı tutarda karşılıksız burs verilecek.
Başvurular, 25 Ağustos 2025 Pazartesi günü başlayıp 22 Eylül 2025 Pazartesi günü saat 17.30’a kadar devam edecek. Öğrencilerin başvuru formlarını Aydın Ticaret Odası’ndan şahsen alarak doldurmaları gerekiyor.
İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI
Başvuru için gerekli şartlar arasında; T.C. vatandaşı olmak, en az 4 yıllık bir üniversitede (açıköğretim hariç) öğrenim görmek, mali yönden krediye ihtiyaç duymak, adli veya disiplin cezası bulunmamak ve Aydın’da doğmuş veya en az 10 yıldır Aydın’da ikamet ediyor olmak yer alıyor. Adnan Menderes Üniversitesi öğrencileri ise bu krediye başvuramıyor.
Detaylı bilgi için AYTO’nun 0256 218 09 09 (Dahili 119) numaralı telefonu aranabilecek.




