Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), bu sabah CHP’li belediyelere yönelik düzenlenen ve aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu 47 kişi hakkında gözaltı kararının verildiği operasyonlara karşı olağanüstü toplanma kararı aldı.

İstanbul’da Gaziosmanpaşa, Avcılar, Büyükçekmece ile Adana’da Seyhan ve Ceyhan belediyelerinin başkanlarını da kapsayan operasyonda şu ana kadar 28 kişinin gözaltına alındığı, üç kişinin yurt dışında olduğu, üç kişinin başka soruşturmalardan tutuklu bulunduğu ve 13 kişi hakkında ise arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Gelişmeler üzerine CHP İstanbul İl Başkanlığı, olağanüstü toplantı yapılacağını duyurdu. İl Başkanı Özgür Çelik başkanlığında düzenlenecek toplantıya; İstanbul milletvekilleri, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, il yöneticileri ile Kadın ve Gençlik Kolları İl Başkanları ve İBB Grup Yönetimi katılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ