CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı’nın iptaline ilişkin açılan dava, 8 Eylül’e ertelendi. Davanın yasaya uygun olmadığını savunan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” mesajı verdi

CHP’nin 2023 yılında gerçekleştirilen 38’inci Olağan Kurultayı’nın iptaline ilişkin açılan davanın üçüncü duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, davayı 8 Eylül Pazartesi gününe erteledi.
Konuya ilişkin Yeni Kıroba’nın sorularını yanıtlayan CHP Aydın Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Süleyman Bülbül, davanın yasaya uygun olmadığını savunarak, “Yetkili ve görevli olmayan asliye hukuk mahkemesi, partinin kurultayıyla ilgili karar alamaz. Bu yetki YSK’ya ait bir yetkidir. Burada anayasa, açıkça ihlal edilmektedir. Bu çerçevede mahkemenin doğrudan yetkisizlik kararı vermesi gerekirken, işin esasına girilmesi bile Türkiye’de yargının siyasallaştığını gösteriyor. Yargı eliyle siyasi operasyonlar düzenlendiğinin açıkça kanıtıdır bu” görüşlerini dile getirdi.

“KABUL EDİLEMEZ”

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun yargı operasyonlarıyla saf dışı edilmek istendiğini dile getiren Bülbül, şunları söyledi: “102 yıllık devlet kuran, cumhuriyeti kuran CHP yargı operasyonlarıyla tartışılmak istenmekte. Bu kabul edilemez bir durumdur, mahkemenin verdiği karar net. Yargı darbeleriyle mücadelemizden vazgeçmeyiz. Hukuk devleti inşa edilinceye kadar CHP olarak mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Muhabir: KIVANÇ UĞUR