TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söz alan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, görevden uzaklaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun lisans diplomasının iptalini gündeme taşıdı.
“ANASININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL”
Geçtiğimiz günlerde basında yer alan “400 profesör ve doçentin diplomasının sahte olduğu” yönündeki iddiaları anımsatan Tezcan, “400 kişinin sahte diploma iddiası konusunda herkes topu birbirinde attı. Kim bu topu birbirine atanlar? Milli Eğitim Bakanı ve YÖK Başkanı. YÖK’le Milli Eğitim Bakanlığı 400 sahte diplomalı doçent ve profesörle ilgili top gezdiriyorlar. Bunun üzerine gitme dertleri yok. Ama başka bir şeyle uğraşıyorlar. 400 sahte diplomanın hesabını veremeyenler bir gerçek diplomanın peşine düşmüşler. Kimin diploması? Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’nun diploması. 15 buçuk milyon seçmenin oyuyla Cumhurbaşkanı adayı yapılmış Ekrem İmamoğlu’nun gerçek diplomasının anasının ak sütü gibi helal diplomasının peşine düşmüşler. Niye? Çünkü Cumhurbaşkanlığı seçimi var” ifadelerini kullandı.
“YETKİLERİ YOK AMA İPTAL ETTİLER”
“Sandıkta yenemediğini diploma oyunlarıyla yenme hesabı var” diyen Tezcan, İmamoğlu’nun diplomasının 23 Mart’taki önseçim öncesi “alelacele” iptal edildiğini söyledi. Tezcan, İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu’nun yetkisi olmamasına karşın diploma iptali kararı verdiğini belirterek, duruma tepki gösterdi.



