CHP’nin 4 – 5 Kasım 2023 tarihlerinde düzenlediği ve Özgür Özel’in genel başkan seçildiği 38’inci Olağan Kurultay’ındaki şaibe iddialarına açılan davanın bir sonraki duruşması 30 Haziran’da görülecek.
Kamuoyunda tartışılan olası senaryolar arasında, mahkemenin kurultaya ilişkin iptal kararı vermesi ve önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na genel başkanlık görevinin geri verilmesi de yer alıyor.
Yaşanan süreçle ilgili, Yeni Kıroba’nın sorularını yanıtlayan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, partisinin kurultay sorunu olmadığını belirterek, “Biz iki kez kurultay yaptık ve CHP delegesi kararını verdi. CHP delegesi üzerinde hiçbir mahkemenin vesayetini kabul etmeyiz” ifadelerini kullandı.
“TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİ BAŞKA”
CHP’nin ülkenin gerçek gündemiyle ilgilendiğini dile getiren Tezcan, “Cumhurbaşkanı adayımızı belirledik. Cumhurbaşkanı adayımıza yapılan operasyon herkesin malumu. Öte yandan millet yoksulluktan kırılıyor. Ülkenin gerçek gündemi, ekonomi, yoksulluk, işsizlik, demokrasi, haklar ve özgürlükler… CHP’nin belediyelerine dönük haksız kumpas operasyonları, Türkiye’nin gündemi bunlar. Bizim mahkeme gibi ekstra gündemimiz yok” diye konuştu.



