Didim Belediyesi’ne bağlı Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla duygulu bir etkinlik gerçekleştirdi. Minikler, öğretmenleri eşliğinde şiirler okudu, şarkılar söyledi ve hazırladıkları gösterilerle Çanakkale ruhunu sahneye taşıdı. Etkinlikte konuşan Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, şehitleri rahmet ve minnetle anarken, geleceğin teminatı çocukların bu bilinçle yetişmesinin önemine dikkat çekti.

Didim Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Minik öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde günün anlam ve önemine dair şiirler okuyarak izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.
Etkinlik kapsamında koro halinde sahne alan öğrenciler, söyledikleri şarkılarla Çanakkale ruhunu yaşatırken, hazırladıkları gösteriler büyük beğeni topladı. Veliler ve öğretmenler, miniklerin sergilediği performansları gururla izleyerek alkışladı.

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Çanakkale Zaferi, milletimizin bağımsızlık uğruna verdiği eşsiz mücadelenin simgesidir.

Bu destansı zafer, birlik ve beraberlik ruhumuzun en güçlü göstergelerinden biridir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bu bilinçle yetişmesi bizler için büyük önem taşıyor. Bu anlamlı günde, tarihimize sahip çıkan miniklerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.”




