Aydın Defterdarlığı, Didim ilçesi Hisar Mahallesi'nde yer alan ve tapuda “Avlulu Kahvehane” olarak kayıtlı taşınmazı satışa sunuyor. Atatürk Bulvarı üzerinde, Apollon Tapınağı’na çok yakın bir noktada bulunan 110,33 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz, hareketli ticari bir lokasyonda yer almasıyla dikkat çekiyor.
Bilirkişi raporuna göre, taşınmaz yüksek yaya trafiğine sahip bir bölgede bulunuyor. Üzerinde yaklaşık 56 m² ve 13 m² olmak üzere iki adet yapı bulunan taşınmaz, “1. Derece Arkeolojik Sit Alanı” içerisinde yer alıyor. Çevresindeki ticari işletmeler ve turistik hareketlilik, bu gayrimenkulü yatırım açısından cazip kılıyor.
İhale Detayları ve Teminat Bilgileri
Aydın Defterdarlığı Gayrimenkul Satış Komisyonu tarafından belirlenen muhammen değer 6 milyon 710 bin TL. İhaleye katılmak isteyenlerin, bu değerin %7,5’i oranında, yani 503.250 TL tutarında teminat yatırmaları gerekiyor. Teminatlar, ilgili vergi dairesine yatırıldıktan sonra alındı makbuzunun Aydın Defterdarlığı Tahsilat Müdürlüğü'ne ibraz edilmesi şart.
İlk ihale 17 Temmuz 2025 tarihinde saat 10.20-10.35 arasında, Aydın Defterdarlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek. Satışın yapılamaması halinde ikinci ihale 24 Temmuz 2025 tarihinde aynı saat ve yerde düzenlenecek.
Satış Koşulları
Teklif edilen bedelin, muhammen değerin %75’i olan 5.032.500 TL’yi aşması gerekiyor.
İhale bedelinin üzerine ayrıca %20 Katma Değer Vergisi ve ihale damga vergisi eklenecek.
Tapu harcı ve diğer masraflar alıcıya ait olacak.
Satış ilanı tapu kaydında adresi bulunmayanlar için de tebliğ yerine geçiyor.
Satış şartnamesine Aydın Defterdarlığı Tahsilat Müdürlüğü'nden ulaşılabileceği gibi, ilan Defterdarlığın panosunda veya ilan.gib.gov.tr adresinde de görülebilir.
Gayrimenkul Satış Komisyonu, ihale saatine kadar satışın iptal edilme hakkını saklı tutuyor.





