Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Rıza Akdeniz, koruyuculuğu 4 ila 6 ay süren grip aşısının yapılması konusunda zamanlamanın önemine işaret etti. Akdeniz, “Grip salgını Mart – Nisan aylarına kaydı. Bu nedenle grip aşısı, kışa doğru olunmalı” uyarısında bulundu.
Yeni Kıroba’ya konuşan Akdeniz, “Okulların açılması ve insanların tatilden dönüşüyle üst solunum yolu enfeksiyonları arttı. Henüz grip görmüyoruz. Risk altında olan herkes grip aşısı olmalı, çocuklar, gebeler, yaşlılar, kronik hasatlığı olanlar grip aşısı olmalı” dedi.
“GRİP SALGINI MART – NİSAN’A KAYDI”
Aşının zamanlaması konusunda da önemli açıklamalar yapan Akdeniz, şunları söyledi: “İnsanlarımız grip aşısını Ekim ayının sonuyla Kasım ayının başına kadarki zaman diliminde olmalılar. Yani havalar soğumaya başlayınca, kışa doğru yapılmalı. Koruyuculuğu 4 ila 6 ay sürüyor. Grip salgını Mart ve Nisan’a kaydı. Bu yüzden aşı, mümkün olduğu kadar geç yapılmalı. Tabii bunun yanı sıra temizlik kurallarına dikkat edilmesi ve el yıkama çok önemli.”




