Efeler Belediyesi’ne bağlı gündüz bakımevlerinde eğitim gören minik öğrenciler, Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla hazırladıkları özel programla bayram sevincini doyasıya yaşadı. Mustafa Kemal Atatürk baskılı tişörtleri ve Türk bayraklarıyla sahneye çıkan çocuklar, söyledikleri marşlar, okudukları şiirler ve oynadıkları oyunlarla izleyenleri hem gururlandırdı hem de duygulandırdı.

Meclis’te ‘deve güreşi’ çatlağı
Meclis’te ‘deve güreşi’ çatlağı
İçeriği Görüntüle

Etkinliğe katılan aileler ve öğretmenler, çocukların Cumhuriyet sevgisini yansıtan performanslarını büyük bir beğeniyle izledi.

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, kutlama programına katılarak öğrencilerin gösterilerini izledi. Çocukların coşkusuna ortak olan Yetişkin, sık sık alkışlarla onlara destek verdi ve miniklerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yetişkin, “Cumhuriyet’in neşesini çocuklarımızın yüzlerinde görmek bizler için büyük bir mutluluk. Onların bu heyecanı, geleceğe duyduğumuz güvenin en somut göstergesi.” ifadelerini kullandı.

Törende yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in değerlerine vurgu yapan Başkan Anıl Yetişkin, şunları söyledi: “Cumhuriyet, bizlere özgürlüğü, eşitliği ve çağdaşlığı armağan eden en büyük değerimizdir. Bugün burada, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıda o umudu görüyoruz. Efeler Belediyesi olarak, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı nesiller yetiştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ