CEZAEVİNDE 1 YIL 10 GÜN GEÇİRDİ
Aziz İhsan Aktaş suç örgütüne yönelik açılan dava kapsamında tutuklanmasının ardından görevinden uzaklaştırılan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, mahkemenin tahliye kararının ardından özgürlüğüne kavuştu. Özer, yaklaşık 1 yıl 10 gün süren tutukluluğunun ardından Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan çıktı.
Cezaevi önünde Özer’i, ailesi, yakınları, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, parti yöneticileri ve çok sayıda partili karşıladı.
“DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEYİ ÖZGÜRLÜK”
Cezaevi çıkışında gazetecilere açıklama yapan Ahmet Özer, uzun süren tutukluluğun ardından yeniden dışarıda olmanın mutluluğunu dile getirdi.
“Dünyanın en güzel şeyi özgürlük” diyen Özer, sevinç duysa da kalbinin bir yanının hâlâ cezaevinde olduğunu belirtti. “Yüreğimin yarısı içeride kaldı” diyen Özer, başta Ekrem İmamoğlu ve Zeydan Karalar olmak üzere birçok belediye başkanının hâlâ tutuklu olmasına üzüldüğünü ifade etti.
“Demokrasiye ve hukuk güvenliğine ihtiyaç var”
Tahliye kararını yalnızca kendi özgürlüğü olarak görmediğini belirten Özer, bu gelişmenin seçilmiş belediye başkanlarının tutuksuz yargılanabileceği bir dönemin başlangıcı olmasını diledi.
Ülkenin demokratik işleyişe, hukuka ve hukuk güvenliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Özer, “Demokrasinin bütün kural ve kurumlarıyla işlemesine büyük ihtiyaç var.” ifadelerini kullandı.
BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR ETTİ
Açıklamasında, “barış süreci” olarak nitelendirdiği döneme dikkat çeken Özer, bu sürece katkı sunamadığı için üzgün olduğunu belirtti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ve partinin hukuk politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Özer, “Yaptıkları açıklamalar içerdeki insanlar için moral ve umut oldu.” dedi.
“ESENYURT HALKININ İRADESİ GASPEDİLMEMELİ”
Tutukluluğu süresince ilçeye hizmet edememenin üzüntüsünü yaşadığını ifade eden Ahmet Özer, Esenyurt halkına mesaj gönderdi:
“Ben içerdeyken de savunmamı Esenyurt halkı adına yaptım. Hem seçilenin hem de seçenin iradesi artık gasp edilmemeli. Demokrasiye ve halk iradesine sahip çıkacağımız günler yakın.” dedi.




