Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Aydın ziyaretinde rotasını Söke’ye çevirdi.
Varank, Söke’nin tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Eski Doğanbey Köyü ile Karina bölgesini gezerek bölgenin mevcut durumunu yakından inceledi. Ziyarette Varank’a Söke Ticaret Odası Başkanı Metin Sakalar eşlik etti.
Söke Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda, Eski Doğanbey’in tarihi dokusu ile Karina’nın doğal güzellikleri ele alındı.
Bölgenin turizm açısından taşıdığı potansiyel ve gelecekte hayata geçirilebilecek çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.
VARANK BÖLGEYE HAYRAN KALDI
Eski Doğanbey ve Karina’nın yanı sıra Söke’nin sahip olduğu kültürel mirasın, bölge ekonomisine ve turizmine daha fazla katkı sunabilecek önemli değerler arasında bulunduğu vurgulandı. Bölgeyi yakından inceleyen Mustafa Varank’ın Eski Doğanbey ve Karina’ya gösterdiği ilgi ve beğeni dikkat çekti. Ziyarette Söke’nin yalnızca tarımsal üretimiyle değil; tarihi, kültürü, doğal güzellikleri, turizm potansiyeli ve ekonomik yapısıyla da önemli bir merkez olduğu ifade edildi.
Varank, ziyaretin gerçekleşmesine katkı sağlayan Söke Ticaret Odası Başkanı Metin Sakalar’a teşekkür etti.




