Trendyol Süper Lig’in 12. haftasında sahasında Zecorner Kayserispor’u konuk eden Fenerbahçe, taraftarı önünde kritik bir galibiyet aldı. Chobani Stadı’nda oynanan mücadelede sarı-lacivertliler, 4-2’lik skorla sahadan galip ayrılarak zirve yarışında iddiasını sürdürdü.

Maça tutuk başlayan Fenerbahçe, ilk bölümde pozisyon üretmekte zorlandı. Ancak 38. dakikada Marco Asensio’nun golüyle öne geçen ev sahibi ekip, iki dakika sonra Dorgeles Nene’nin fileleri havalandırmasıyla farkı ikiye çıkardı. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

Beşiktaş, Karagümrük’te 2-0’lık galibiyetle coştu
Beşiktaş, Karagümrük’te 2-0’lık galibiyetle coştu
İçeriği Görüntüle

İkinci yarıda karşılıklı goller

İkinci yarıya hızlı başlayan Fenerbahçe, 50. dakikada yine Nene’nin golüyle durumu 3-0 yaptı. Ancak Kayserispor pes etmedi; 53. dakikada German Onugkha farkı ikiye indirdi.

Bu gole kısa sürede yanıt veren sarı-lacivertliler, 63. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun vuruşuyla skoru 4-1’e taşıdı.

Konuk ekip, 74. dakikada bir kez daha Onugkha ile gol bulsa da bu çaba puan için yeterli olmadı. Karşılaşma Fenerbahçe’nin 4-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray kaybetti, fark 1’e indi

Galatasaray’ın Kocaelispor karşısında aldığı mağlubiyet, haftanın dengelerini değiştirdi. Bu sonuçla Fenerbahçe, puanını 28’e yükseltti ve liderle arasındaki farkı 1’e düşürdü. Sarı-lacivertli ekip böylece zirve yarışında yeniden ivme kazandı.

Fenerbahçe Süper Lig’de tek namağlup takım

Bu haftayla birlikte Süper Lig’de yenilgi yüzü görmeyen tek takım Fenerbahçe oldu. Galatasaray’ın ilk mağlubiyetini almasının ardından namağlup unvanını tek başına sürdüren sarı-lacivertliler, istikrarlı performansını devam ettiriyor.

Kaynak: AA