Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC yetkilileri ile telefonda görüşerek başsağlığı dileklerini iletti.

KKTC'de 3 günlük ulusal yas ne zaman başladı?

Girne açıklarında batan yolcu gemisinde yaşanan can kayıpları ve acı olay sebebiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) genelinde 3 günlük ulusal yas ilan edildi. Alabora olan gemide hayatını kaybeden 8 vatandaşın anısına ülkede bayraklar yarıya indirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC yetkilileri ile ne görüştü?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, facianın ardından KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ve KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede yaşanan facia nedeniyle derin üzüntüsünü dile getiren Erdoğan, hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Türkiye arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor mu?

Görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin arama kurtarma faaliyetlerine tüm imkanlarıyla destek verdiğini aktardı. Denizde kayıp olan 18 vatandaşın bulunması için Türk Kara ve Deniz kuvvetleri ile Sahil Güvenlik unsurlarının bölgedeki operasyonlara aktif katılım sağladığı belirtildi.

Yarın dışarı çıkacaklar dikkat! Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Yarın dışarı çıkacaklar dikkat! Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçeriği Görüntüle

Taşucu Limanı'nda kazazede yakınlarının acı bekleyişi

Facianın duyulmasının ardından, yolcu gemisinin varması planlanan Mersin'deki Taşucu Limanı'nda hareketli saatler yaşandı. Kazazedelerin yakınları bilgi alabilmek amacıyla limana akın etti. Zaman zaman fenalaşan ve baygınlık geçiren ailelere limanda hazır bekletilen sağlık ekipleri derhal müdahale ederken, bazı vatandaşlar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ