CHP üyesi olarak Aydın'dan tüm partililere seslenen Gümüş, siyasette kişilerin değil gerçeklerin konuşulması gerektiğini ifade etti. Aydın’da bağımsız ve tarafsız bir kamuoyu araştırması yapılması çağrısında bulunan Gümüş, milletvekilleri dahil ortaya atılan iddiaların, mahkemelerde bekleyen dosyaların ve kamuoyundaki söylentilerin şeffaf şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

“Gerçekler konuşsun” mesajı veren Gümüş, çeşitli ithamlarla gündeme gelen isimler hakkında kararın dedikodularla değil, hukuki süreçler ve halkın vicdanıyla verilmesi gerektiğini dile getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin gücünün şeffaflık, hesap verebilirlik ve halkın iradesinden geldiğini vurgulayan Gümüş, kişisel hesapların bir kenara bırakılarak Aydın’ın ve partinin geleceğinin konuşulması gerektiğini kaydetti.

Ahmet Gümüş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bayramın ikinci günü, Aydın’ın Kuşadası ilçesi Güzelçamlı Mahallesi’nden bir CHP üyesi olarak kamuoyuna ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum.

Siyasette kişiler değil, gerçekler konuşmalıdır. Bu nedenle Aydın’da bağımsız ve tarafsız bir kamuoyu araştırması yapılsın. Milletvekillerimiz dahil ortaya atılan iddialar, mahkemelerde bekleyen dosyalar ve kamuoyunda dolaşan söylentiler şeffaf bir şekilde değerlendirilsin.

Aydın’da bayram boyunca hizmet mesaisi
Aydın’da bayram boyunca hizmet mesaisi
İçeriği Görüntüle

AKP’ye topuklayanlar dahil olmak üzere, çeşitli ithamlarla hedef gösterilen isimler hakkında hükmü dedikodular değil, gerçekler versin. Eğer halkın vicdanında ve hukukun önünde bu kişiler temiz çıkıyorsa, bunu herkes saygıyla kabul etmelidir.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin gücü; söylentilerden değil, şeffaflıktan, hesap verebilirlikten ve halkın iradesinden gelir. Gelin, kişisel hesapları bir kenara bırakalım; Aydın’ın ve partimizin geleceğini konuşalım.

Bayramlar birlik, beraberlik ve kucaklaşma günleridir. Ayrışmanın değil, dayanışmanın; suçlamaların değil, doğruların peşinden gitme zamanıdır. Kararı verecek olan da her zaman olduğu gibi halkın kendisidir. Aydın halkının vicdanı da, sağduyusu da bu konuda en doğru ölçü olacaktır. Bu vesileyle tüm dostların kurban bayramını kutluyorum”

Muhabir: KAMİL KAZANKAYA