Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Ada Asansör Restaurant’ta basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği projede belediyenin devam eden ve hedeflenen projeleriyle ilgili bilgi verdi.
CHP’nin ortak çalışma kültürüne değinen Günel, “10 ilçe belediye başkanı, İl Başkanımız ve ilçe başkanlarımızla birlikte müthiş çalışmalar yapıyoruz. Aydın, bunun semeresini önümüzdeki günlerde görecek. Biz, ortak akıldan ve özgür iradeden yanayız. Bu hiç değişmedi” dedi.
KENT LOKANTASI İÇİN GERİ SAYIM
Kuşadası Belediyesi Kent Lokantası’nın bir aya kadar açılmış olacağını bildiren Günel, “Her şeyi bitti. Mutfak düzeni kuruluyor. Sadece kent lokantası değil, aynı zamanda aşevi olarak hizmet verecek. Sokak Festivali’ni iptal etmedik, erteledik. Mayıs, Haziran ayına doğru. 2026’nın Nisan ve Mayıs’ı gibi yapacağız” ifadelerini kullandı.
“ALTIN GÜVERCİN’ İÇİN YENİ FORMAT ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”
İlçenin simgesi olan Altın Güvercin Beste Yarışması hakkında konuşan Günel, şunları söyledi: “Altın Güvercin’de ısrar ettim ama ısrarımın artık haksız olduğunu düşünmeye başladım. Artık dünyanın dijitalleştiği, müziğin dijitalleştiği, insanların bir video çekip, Youtube’de yayınlayıp meşhur olduğu bir düzende beste yarışması beklediğimiz kadar ilgi toplamıyor. Çok para harcıyoruz, çok emek harcıyoruz ama kentimize dönüşü aynı performansta olmuyor. Arkadaşlarım çalışıyor. Altın Güvercin Müzik Festivali’ni değişen dünyaya ayak uydurarak yeni bir formatta yapabilir miyiz konusunda çalışıyoruz. Attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değsin istiyoruz. Altın Güvercin’le ilgili çalışma bittiğinde açıklama yapacağım.”
“KONGRE MERKEZİ KANAYAN YARA”
Uzun yıllardır atıl durumdaki Efes Kongre Merkezi’ni “kanayan yara” olarak nitelendiren Günel, “Tüm girişimlerimize rağmen ilerleme kaydedemedik. Yetki merkezi hükümette. İnşallah bir çözüm bulacaklardır. İlçe merkezinde 60 bin metrekarelik mesire alanı yapıyoruz. Güzelçamlı’da 40 bin metrekarelik mesire alanı yapacağız” sözlerine yer verdi.





