Eskişehir Valiliği, Afyonkarahisar'da silahla 8 kişiyi öldüren, 1 kişiyi ağır yaralayan saldırganın Eskişehir'de yakalandığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, "Afyonkarahisar'da bugün silahlı saldırılarda bulunan fail, ilimiz sınırları içerisinde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin ortak çalışması sonucu sağ olarak yakalanmıştır." ifadeleri kullanıldı.
BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİ İLETİLDİ
Açıklamada, kentte meydana gelen silahlı saldırılarda 8 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de ağır yaralandığı hatırlatıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve sürecin sağlıklı şekilde yürütülmesi amacıyla devletimizin ilgili tüm kurumları, olayın ilk anından itibaren koordinasyon içerisinde hareket ederek gerekli çalışmaları titizlikle sürdürmektedirler. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinasyonunda adli süreç hassasiyetle yürütülmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun."
ÖĞRETMENLER CAN VERDİ
Öte yandan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da, hayatını kaybeden 2 kişinin öğretmen olduğu vurgulandı. Açıklamada, "İhsaniye Yukarıtandır Ortaokulunda görev yapan öğretmenler Ayşe Sena Demir ve Hilal Mete'nin elim bir olay sonucu hayatlarını kaybetmelerinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Öğretmenlere Allah'tan rahmet ailelerine, yakınlarına ve eğitim camiamıza başsağlığı ve sabır diliyoruz." ifadelerine yer verildi.
NE OLMUŞTU?
112 Acil Çağrı Merkezi'ne silahla yaralama ihbarı gelmesi üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edilmişti. Ayazini köyü mevkisinde 3 kişinin, Kıyır köyü mevkisinde de 3 kişinin silahla öldürüldüğü belirlenmişti. Yukarıtandır köyünde ise 2 kadın yaralı halde bulunmuştu. Hastaneye kaldırılan kadınlar, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.





