Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) istihdama yönelik çalışmalarına dair son verileri paylaştı. Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yılın 10 ayında 1 milyon 298 bin 953 vatandaşın işe yerleştirilmesine aracılık edildiğini duyurdu.
İŞKUR’un, iş gücü piyasasının dinamiklerini yakından takip ettiğini belirten Işıkhan, hem iş arayan vatandaşların hem de işverenlerin ihtiyaçlarını doğru şekilde analiz ettiklerini ve bu doğrultuda etkin çözümler ürettiklerini ifade etti.

“İş gücü piyasasının nabzını tutuyoruz”

Bakan Işıkhan, paylaşımında İŞKUR’un istihdam politikalarına yön veren bir kurum olarak aktif bir rol üstlendiğini vurguladı.
“İş gücü piyasasının nabzını tutuyoruz. İş arayan vatandaşlarımızın ve işverenlerimizin ihtiyaçlarını tespit ederek çözüm yolları belirliyoruz” diyen Işıkhan, kurumun 2024 yılı boyunca yürüttüğü saha çalışmalarına da dikkat çekti.

O vatandaşların emeklilikleri iptal edildi! Artık maaş almayacaklar
O vatandaşların emeklilikleri iptal edildi! Artık maaş almayacaklar
İçeriği Görüntüle

2 milyonun üzerinde açık iş tespit edildi

İŞKUR’un sadece işe yerleştirme değil, aynı zamanda piyasa analizine dayalı saha çalışmalarıyla da öne çıktığını belirten Işıkhan, ocak–ekim dönemine ilişkin detaylı verileri paylaştı.
Bu kapsamda:

2 milyon 733 bin 107 bireysel görüşme,

760 bin 146 iş yeri ziyareti gerçekleştirildi.
Bu süreçte işverenler tarafından bildirilen 2 milyon 101 bin 49 açık iş tespit edildi. Bakan Işıkhan, “Ülkemizin kalkınmasına katma değer sağlayan her bir vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İstihdam odaklı büyüme sürecek

Bakanlık verilerine göre İŞKUR, yıl boyunca hem nitelikli istihdamı artırmaya hem de özel sektörün iş gücü ihtiyacına çözüm üretmeye devam edecek. İşe yerleştirme oranlarındaki artış, özellikle üretim ve hizmet sektörlerinde dikkat çekiyor.
Uzmanlar, bu ivmenin yılın son çeyreğinde de sürmesini beklerken, iş gücü piyasasında istikrarlı büyümenin devam edeceği öngörülüyor

Kaynak: AA