Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler İlçe Başkanlığı’nın seçimli olağan kongresi Çeştepe Düğün Salonu’nda yapıldı. Kongreye katılan CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, iki yarıştığı seçimin partinin demokrasi geleneği açısından önemine vurgu yaptı. Karakoz, “İkisi de pırıl pırıl genç arkadaşlarımız. Helal olsun onlara, çok seviyeli bir yarış ortaya koydular. Kim kazanırsa kazansın, el ele verip partimizin bayrağını daha yukarılara taşıyacaklar” ifadelerini kullandı.
“AYDIN’IN DAĞI, HAVASI, SUYU KİRLETİLİYOR”
İktidarı eleştiren Karakoz, Aydın’ın jeotermal ve maden ruhsatlarıyla çevre felaketi yaşadığını belirterek, “Kıymetli hemşerilerim, ülkemizde şu anda derin bir yoksullukla ve deri bir adaletsizlikle karşı karşıyayız. 23 yıllık AKP iktidarında özellikle Aydın’ımızda çok ciddi sıkıntılar çektik ve çekmeye de devam ediyoruz. Tarihçilerin hep söylediği dağlarından yağ, ovalarından bal akan şehir artık, dağlarından yağ, ovalarından bal akmaz hale geldi. Dağlarımız yağ, ovalarımızdan bal aksa da ürünlerimiz para etmez hale geldi. Bugün Aydın jeotermallerin işgali altındadır. Bugün Aydın’ın her yerine maden ruhsatları verilmektedir. Ve Aydın’ın çevresi, dağı, havası, suyu kirletilmektedir ve iktidar buna göz yummaktadır. Bir taraftan bugün Aydın’da adliye sarayı yoktur, bugün Aydın’da emniyet müdürlüğü binası yoktur, stadyum yoktur, Aydın’da uçuşlara açık bir havaalanı yoktur. En önemlisi de Aydın’da bu iktidar yüzünden gençlerin umudu yoktur” diye konuştu.
“KONUŞANLAR, ELEŞTİRENLER TUTUKLANIYOR”
Türkiye’de demokrasi ve hukukun askıya alındığını savunan Karakoz, “Türkiye Cumhuriyeti içinde yaşayan herkes eşittir, TC yaşayan herkes, hukuka, hakka ve yeteneklerine uygun muameleyi hak eder. Bugün demokrasiyi de hukuku da adaleti de askıya alan bir iktidarla karşı karşıyayız. AKP iktidarı diyor ki insanlar konuşmasın, eleştirmesin, hayal kurmasın. Bugün konuşanlar eleştirenler tutuklanıyorlar. Bu ülke genel başkanlar tutuklu, gazeteciler tutuklu, sanatçılar tutuklu, aktivistler tutuklu, her şeyden önce 15 milyon oyla CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olmuş Ekrem İmamoğlu tutuklu, belediye başkanlarımız tutuklu, meclis üyelerimiz tutuklu, il başkanlarımız tutuklu, parti meclis üyelerimiz tutuklu. Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere tüm tutuklu yol arkadaşlarımıza, selam olsun” dedi.
“CHP’YE KAYYUM ATAYAMAZSINIZ”
CHP’ye yönelik baskılara dikkat çeken Karakoz, “Bugün mahkeme kararlarıyla CHP’ye kayyum da atamaya çalışıyorlar. Buradan hatırlatmak istiyorum. CHP bu toprakları kurtaran ve bu Cumhuriyeti kuran partidir. Bizim genel başkanlarımız tutuklandı, partimiz kapatıldı, üyelerimiz tutuklandı, şimdi de mahkeme kapılarınsa partimize kayyum atamaya çalışıyorlar. Ne yaparsanız yapın, isterseniz bizleri de alın, ama şunu iyi bilin Cumhuriyet Halk Partisi’lilere diz çöktüremezsiniz, teslim alamazsınız” sözleriyle salondan alkış aldı.
“17 İLÇEDE VE BÜYÜKŞEHİR’DE CHP BAYRAĞINI DALGALANDIRACAĞIZ”
Konuşmasında gençlerin yaşadığı eğitim ve işsizlik sorunlarına da değinen Karakoz, CHP iktidarında fırsat eşitliğini sağlayacaklarını ve gençlere yeniden hayal kurduracaklarını söyledi. “Biz sokaklardayız, pazarlardayız, vatandaşın içindeyiz. Gelecek seçimde iktidar olacağız, ilk yerel seçimde 17 ilçede ve Büyükşehir’de CHP bayrağını dalgalandıracağız” diyerek sözlerini tamamladı.




