Sinop'un Erfelek ilçesinde meydana gelen olayda, Erfelek Kaymakamı A.T.Y. ile jandarma personeli olan koruma memuru arasında, 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni öncesi tartışma çıktı. Karşılıklı "hakaret", "tehdit" ve "kasten yaralamaya teşebbüs" iddialarının ortaya atılmasının ardından soruşturma başlatıldı.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN AÇIKLAMA

Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, bazı sosyal medya platformlarında Erfelek Kaymakamı ile koruma memuru arasında yaşanan olaya ilişkin paylaşımların yer aldığına işaret edildi. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla konuya ilişkin açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Hakimi tehdit tutuklama getirdi: Valiyi de tehdit etmişler
Hakimi tehdit tutuklama getirdi: Valiyi de tehdit etmişler
İçeriği Görüntüle

"SORUŞTURMA İŞLEMLERİ TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLÜYOR"

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Erfelek Kaymakamlığı binası önünde saat 10.15 sıralarında, İlçe Kaymakamı A.T.Y. ile koruma görevlisi olarak görev yapan İlçe Jandarma Komutanlığı personeli N.A. arasında meydana gelen tartışmaya ilişkin olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında tarafların karşılıklı 'hakaret', 'tehdit' ve 'kasten yaralamaya teşebbüs' iddiaları tüm yönleriyle araştırılmakta olup, olay nedeniyle herhangi bir kişi hakkında gözaltı tedbiri uygulanmamıştır. Soruşturma işlemleri titizlikle sürdürülmektedir."

Kaynak: AA