Afyonkarahisar’da nefes darlığı, öksürük ve yutkunamama şikayetleri yaşayan 63 yaşındaki Recep Arslan’ın akciğerinde kitle olduğu belirlendi. Çobanlar ilçesinde yaşayan Arslan, şikayetlerinin artması üzerine Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından bronkoskopiye alınan Arslan’ın akciğerindeki cismin kitle değil, yaklaşık 6 ay önce soluk borusundan kaçan sarımsak olduğu ortaya çıktı. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Aydın Balcı ve ekibi tarafından çıkarılan sarımsağın ardından Arslan’ın nefes darlığı ve öksürük şikayetleri sona erdi.

AKCİĞERİNDEKİ CİSİM KİTLE SANILDI

Recep Arslan, öksürük, yutkunamama ve nefes alamama şikayetlerinin artması üzerine hastaneye götürüldü. Yapılan tetkiklerde akciğerinde kitle görüldü.
Bunun üzerine bronkoskopi işlemi gerçekleştirilen Arslan’ın akciğerinde hareket eden bir cisim tespit edildi. Yapılan incelemede cismin sarımsak olduğu belirlendi.
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Aydın Balcı, hastayı değerlendirdiklerinde akciğerde kitle gördüklerini belirtti.

6 AY ÖNCE AKCİĞERİNE KAÇMIŞ

Doç. Dr. Aydın Balcı, Arslan’ın yaklaşık 6 aydır göğüs ağrısı ve öksürük şikayetleri yaşadığını söyledi. Öksürük krizlerinin gece uykusunu bölecek seviyeye ulaştığını belirten Balcı, bronkoskopi sırasında hareket eden cismin sarımsak olduğunu gördüklerini ifade etti.
Balcı, “Biz hastada kitle vardır diye işleme girdik. Hareket eden nesnenin sarımsak olduğunu gördük. Hasta 6 ay önce sarımsağı akciğerine kaçırmış, o günden sonra yaşam kalitesi düşmüş. Biz sarımsağı çıkardığımızda rahat nefes almaya başladı.” dedi.

Bakan Memişoğlu’ndan aşı çağrısı
Bakan Memişoğlu’ndan aşı çağrısı
İçeriği Görüntüle

SARIMSAK ÇIKARILINCA RAHAT NEFES ALDI

İşlem sonrasında şikayetleri sona eren Recep Arslan, iki yıldır “şifa olsun” diye sarımsağı çiğ yuttuğunu söyledi.
Nefes almakta çok zorlandığını ve öksürük krizlerinin arttığını belirten Arslan, “Nefes almakta çok zorlanıyordum ve öksürük krizleri çoğalıyordu. Şimdi rahatım. Sarımsak çıkınca sevindim. Kitle sanmıştık.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA