Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Kuşadası Nermin Metin Akar Ortaokulu’nda “Dijital Vatandaşlık Eğitimi Projesi” kapsamında özel bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Temel Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Şemsettin Durmuş, Avrupa Konseyi Avrupa Program Ofisi Başkanı William Massolin ve her iki kurumdan temsilciler katıldı. Programda, öğrenciler ve öğretmenlerle dijital dünyada güvenli, bilinçli ve sorumlu davranmanın önemi üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Dijitalleşen mali hayatta şirketleri nelerin beklediği KUTO’da anlatıldı
Dijitalleşen mali hayatta şirketleri nelerin beklediği KUTO’da anlatıldı
İçeriği Görüntüle

Proje 7 pilot ilde uygulanıyor

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Avrupa Konseyi iş birliğiyle yürütülen proje, Türkiye genelinde 7 pilot il ve 14 okulda uygulanıyor. “Türkiye’de Dijital Vatandaşlık Eğitimi Projesi”, öğrencilerin dijital ortamda demokratik kültür çerçevesinde aktif, saygılı ve bilinçli bireyler olarak yer almalarını hedefliyor.
Projede; dijital güvenlik, çevrim içi etik, medya okuryazarlığı, kişisel verilerin korunması ve dijital katılım gibi başlıklar öne çıkıyor.

“Demokratik kültürle dijital yetkinlik bir arada”

Etkinlikte konuşan yetkililer, dijital vatandaşlık eğitiminin sadece teknoloji kullanımıyla sınırlı olmadığını, aynı zamanda demokratik değerlerin, saygı ve sorumluluk bilincinin dijital ortamlara taşınmasını amaçladığını vurguladı.
Projenin, öğrencilere erken yaşta bilinçli dijital davranış kazandırarak geleceğin dijital toplumuna katkı sağlayacağı belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ