Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.42'de Marmara Denizi'nde 5,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Bursa'nın Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığındaki sarsıntının, deniz yüzeyinin yaklaşık 8,98 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi.

Öte yandan aynı yerde saat 10.45'te 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Kurtulmuş'tan, Marmara Denizi'ndeki deprem dolayısıyla "geçmiş olsun" mesajı 
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan deprem dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türkiye iki feci kaza ile sarsıldı! Ölü sayısı 16’ya yükseldi
Türkiye iki feci kaza ile sarsıldı! Ölü sayısı 16’ya yükseldi
İçeriği Görüntüle

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Marmara Denizi'nde meydana gelen ve bölgede hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devletimizin ilgili tüm kurumları görevleri başında, halkımızın yanındadır. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA