MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, bazı kişilerin kendilerini Bakanlık görevlisi gibi tanıtarak özel eğitim öğrencilerinin evlerine gitmek istedikleri yönünde şikâyetler alındığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde genel müdürlüğümüz adına aradıklarını söyleyerek öğrencilerimizin evlerine gelmek, yaşadığı, ders çalıştığı ortamı görmek, tablet, televizyon, bilgisayar gibi cihazlarını kontrol etmek gibi taleplerde bulunan kişiler olduğu yönünde şikayetler alınmaktadır. Kamuoyunun bilmesini isteriz ki genel müdürlüğümüzün böyle bir uygulaması yoktur. Bu şekilde bir talepte bulunulması da söz konusu değildir."

Vatandaşların bu tür aramalara kesinlikle itibar etmemesi gerektiği vurgulanan açıklamada, kimlik, adres, okul numarası gibi bilgilerin paylaşılmaması gerektiği hatırlatıldı. Açıklamanın devamında şu uyarıya yer verildi:

"Bu tür aramalara kesinlikle itibar edilmemesi, adres, kimlik, okul numarası gibi bilgilerin arayanlarla paylaşılmaması büyük önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına dikkatli olmaları, bu tür durumlarla karşılaşmaları halinde emniyet birimleri ile iletişime geçmeleri önerilmektedir."

Kaynak: AA