MHP Söke İlçe Başkanı Mehmet Taşyumru, bir buçuk yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti.
İstifasının gerekçesine ilişkin açıklamalarda bulunan Taşyumru, “geldiği ölçülerde yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla Söke’mize ve Davamıza hizmet etmeye çalıştık. Öncelikli olarak belirtmek isterim ki Milliyetçi Hareket Partisi Genel başkanımız bilge liderimiz Sayın Devlet Bahçeli beyefendiye ve Milliyetçi Hareket Partimizin genel merkezine sadakatle bağlılığım devam etmektedir ve bir ömür boyu sürecektir” dedi.
“İŞLER ÇIĞIRINDAN ÇIKTI”
Son aylarda Söke’de parti içinde yaşadığı konuların istifasına sebep olduğunu aktaran Taşyumru, şöyle devam etti: “Yaklaşık olarak 45 gün önce Cumhuriyet Halk Partisi‘nden istifa eden belediye Meclis Üyesi Murat Günal’ın partimiz saflarına katılmak istemesi ve belediye başkanımızın kendisini belediye başkan yardımcısı olarak atamak istediğini Sayın İl Başkanımız Haluk Alıcık’a ilettim. Kendisi de bu durumu memnuniyetle karşıladı ve kendisinin talimatıyla üyelik sürecini başlattık. Ancak daha sonra ne olduysa oldu ve Sayın İl başkanımız ve Belediye Meclis üyemiz Ömer Akalın tarafından başka bir belediye meclis üyemizin belediye başkan yardımcısı olması için baskı başladı. Ben de kendilerine bizim Cumhur İttifakı olarak herhangi bir pazarlığımız yok, aramızda al- ver yok belediye başkanı bu yetkiyi bize vermeyebilir, ben de böyle bir pazarlığın içine girmeyeceğimi kendilerine ilettim.
Bu süreç zarfında Murat Günal’ın üyeliği bir türlü kabul edilmedi. Bir de üzerine beni görevden zorla istifa ettirip yerime belediye meclis üyesi Ömer Akalın’ın atanmak istediğini duymam işleri çığırından çıkardı.”
“ALIN SİZİN OLSUN…”
Taşyumru, açıklamasında, “Diğer belediye meclis üyesinin, başkan yardımcısı olarak atanması için, benim ilçe başkanlığını bırakmam için bu kadar baskının hangi niyetle, hangi hesapla, hangi düşünceyle yapıldığını Söke kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyorum. Bu nedenlerle şahsımın gerek siyasi, gerek ticari hayatımda kesinlikle akçeli ve art niyetli işlerle gündeme gelmesini kabul etmediğimden, başta İl Başkanı Haluk Alıcık ve yönetimi, Belediye Meclis Üyesi Ömer Akalın’ın tavırlarından dolayı severek yaptığım MHP Söke İlçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Alın ilçe başkanlığı da, belediye başkan yardımcılığı da sizin olsun” sözlerine yer verdi.





