Türkiye’de yıllardır zaman zaman gündeme gelen “yeni iller” konusu yeniden tartışılmaya başladı. Ekonomim yazarı Şeref Oğuz, “Şehir sayısı 100’e tamamlanıyor” başlıklı yazısında, il statüsü kazanması beklenen ilçeleri tek tek sıraladı. Bu listede, Aydın’ın en büyük ilçelerinden Nazilli de dikkat çeken isimler arasında yer aldı.

Oğuz’un aktardığı bilgilere göre, hükümetin üzerinde çalıştığı yeni idari düzenleme kapsamında, nüfus yoğunluğu, ekonomik potansiyeli ve ulaşım açısından stratejik öneme sahip ilçelerin şehir statüsüne kavuşması planlanıyor. Böylece Türkiye’deki il sayısının 100’e çıkarılması hedefleniyor.

Gazeteci Şeref Oğuz, konuyla ilgili değerlendirmesinde AK Partili Vedat Demiröz’ün üç yıl önce yaptığı açıklamayı hatırlatarak, “Demiröz o dönem ‘Türkiye'nin şehir sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirler arasına alacağız’ demişti. Şimdi aynı teklif yeniden gündemde. Görünen o ki yeni iller kapıda” ifadelerini kullandı.

İl olması beklenen ilçeler arasında Nazilli, Kozan, Kahta, Polatlı, Bandırma, Edremit, Ergani, Yüksekova, Elbistan, Lüleburgaz, Ereğli, Midyat, Ünye, Cizre, Fethiye, Akhisar, Erciş, Manavgat, İskenderun, Siverek, Çorlu, İnegöl, Alanya ve Tarsus bulunuyor.

Nazilli'de coşkulu karşılama: Şampiyon Elifnaz törenle karşılandı
Nazilli'de coşkulu karşılama: Şampiyon Elifnaz törenle karşılandı
İçeriği Görüntüle

Uzmanlara göre, büyükşehir belediyesi sınırları dışında kalan ve ekonomik olarak bölgesine yön veren bu ilçeler, düzenlemenin hayata geçmesiyle kısa sürede şehir statüsüne kavuşabilir. Kulislerde, yeni şehirlerin plaka numaralarının bile hazırlandığı konuşuluyor.

Muhabir: KÜBRA DİLARA YERLİKAYA