Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte güneş gözlüklerine talebin artması beklenirken geçmiş yıllara nazaran alım gücünün düşmesine bağlı olarak güneş gözlüğü satışlarında da azalma görülüyor.
Gençler güneş gözlüğünde renkli ve küçük modelleri tercih ederken orta yaş ve üzeri vatandaşlar ise koyu renkli ve büyük modellere rağbet gösteriyor. Nazilli'de güneş gözlüğü fiyatları 800 liradan başlayıp modeline göre 20 bin liraya kadar çıkıyor.

GENÇLERİN TERCİHİ RENKLİ MODELLER
Nazilli'de optik işletmecisi Tolga Kocaağaoğlu haziran ayına kadar satışların iyi gittiğini ancak okulların kapanmasıyla vatandaşların yazlık bölgelere gittiği için talebin düştüğünü söyledi. Temmuz ortalarından itibaren gurbetçilerin gelmeye başlayacak olması nedeniyle yeniden hareketlilik beklediklerini ifade eden Kocaağaoğlu "Geçmiş yıllara nazaran güneş gözlüğüne talep azaldı. Bunun da sebebi alım gücünün düşmüş olması. Gençler daha çok sarı ve turuncu renkli küçük modelleri tercih ediyor ancak biz gözün korunması için büyük modelleri tavsiye ediyoruz. Firmasına göre yerli ve ithal modellerimiz var. Yerlilerin fiyatı 800 liradan başlarken ithallerin fiyatı ise 16-20 bin liraya kadar çıkabiliyor. Gözü koruyacak ideal bir gözlüğün ortalama fiyatı bin 500 civarında" dedi.
"GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ LÜKS OLDU"
Nazilli'de optik işletmecisi Yeliz Dağtaş da gençlerin renkli ve kemik modelleri, orta yaş ve üzerinin ise koyu renkli ve büyük gözlükleri tercih ettiğini söyledi. Güneş gözlüğü fiyatlarının 850 liradan başlayıp modeline göre 15 bin liraya kadar çıktığını belirten Dağtaş "Yaz sezonunda talebin artması beklenir ancak son yıllarda insanların alım gücü düştü ve güneş gözlüğü de lüks tüketim olmaya başladı. Bu nedenle satışlarımız yıldan yıla düşüyor. Eskiden birden fazla güneş gözlüğü kullananlar şimdi ellerinde olanla idare ediyorlar" ifadelerini kullandı.




