Nazilli'de TOKİ bereketi
Nazilli'de TOKİ bereketi
İçeriği Görüntüle

Almanya’nın Köln kentinde iki yılda bir düzenlenen dünyanın en büyük gıda fuarlarından biri olan Anuga Gıda Fuarı, bu yıl 110 ülkeden 8 binden fazla katılımcı firmayı ağırladı. 190’dan fazla ülkeden 145 bin kişinin ziyaret ettiği dev organizasyonda Nazilli Ticaret Odası (NTO), Türkiye’den stant açan tek oda olmanın gururunu yaşadı.

Nazilli Ticaret Odası, 2013 yılından bu yana katıldığı fuarda bu yıl da bölgesel ürünleri, coğrafi işaretli gıdaları ve üyelerinin ihracata yönelik ürünlerini tanıttı. NTO’nun standı, hem yerli hem yabancı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Nto, Anuga Gıda Fuarı’nda Türkiye’yi Temsil Eden Tek Oda Oldu

İTO Başkanı Avdagiç ve MÜSİAD Yetkililerinden NTO’ya Ziyaret

Anuga Fuarı’nda Nazilli Ticaret Odası standı önemli ziyaretçileri ağırladı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç, MÜSİAD Kurucu Başkan Yardımcısı Bayram Ali Bayramoğlu ve MÜSİAD eski Başkanı Abdurrahman Kaan, NTO standını ziyaret ederek Oda Başkanı Nuri Arslan ve heyetiyle bir araya geldi.

İTO Başkanı Şekip Avdagiç, NTO’nun ihracata yönelik çalışmalarını övgüyle değerlendirdi. “Ülke kalkınmasında odaların rolü büyük. Nazilli Ticaret Odası’nın uluslararası alanda bu denli aktif olması bizleri gururlandırıyor,” diyen Avdagiç, NTO Başkanı Arslan’a fuar katılım belgesini takdim etti.

Nazilli’nin Ürünleri Dünya Pazarında Tanıtıldı

4-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen fuarda, Nazilli bölgesine özgü birçok ürün dünya pazarına tanıtıldı. NTO standında yer alan firmalar, gıda sektörünün farklı alanlarında faaliyet gösteren üreticilerden oluştu. Katılımcı firmalar arasında Karya Grup Gıda, Tekgül Petrol Ürünleri, Karaefem Tarım, Tavaslı Tarım, Nazlıköy Yöresel Ürünler ve S.S. Gencelli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi gibi bölge markaları yer aldı.

Fuara katılan firmalar, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen alıcılarla doğrudan temas kurarak yeni ticari bağlantılar sağladı. NTO organizasyonu sayesinde birçok üye, ihracata yönelik ilk adımlarını bu fuarda attı.

“Kalkınma Üretim ve İhracatla Mümkün”

Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, fuarın ardından yaptığı değerlendirmede uluslararası ticarette yer almanın önemine dikkat çekti. Arslan, “2013 yılından bu yana Anuga Fuarı’na düzenli olarak katılıyoruz. Nazilli ekonomisinin temeli tarım ve gıdaya dayanıyor. Bu nedenle ihracat potansiyelimizi artırmak en öncelikli hedefimiz,” dedi.

Arslan, fuar sayesinde birçok üyenin uluslararası pazarlara adım attığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Nazilli Ticaret Odası olarak üyelerimizin gelirini artırmak, bölge ekonomisini güçlendirmek için çalışıyoruz. Anuga gibi fuarlara katılım, üyelerimizin dünya pazarında yer bulmasına katkı sağlıyor. Biz görevde olduğumuz sürece üretim ve ihracatın destekçisi olmaya devam edeceğiz.”

Arslan ayrıca, destekleri için İTO Başkanı Şekip Avdagiç’e ve MÜSİAD yöneticilerine teşekkür etti.

Kaynak: HABER BÜLTENİ