Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Güllerpınarı Mahallesi'nde bugün öğle saatlerinde bir okulda yangın çıktı. Büyükhasbahçe Caddesi üzerinde bulunan Kemal Şuberi İlkokulu'nda dumanların yükselmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi yönlendirildi. Okulun giriş katındaki 1-A sınıfında başlayan yangının, klima ünitesindeki bir arızadan kaynaklandığı belirlendi.
FACİADAN DÖNÜLDÜ: SINIFLAR BOŞTU
Yangının, öğrencilerin sınıflarda bulunmadığı öğle arası saatine denk gelmesi olası bir faciayı önledi. Okul idaresi, binadaki öğrencileri hızla ve güvenli bir şekilde tahliye ederek bahçeye çıkardı. Kısa sürede olay yerine ulaşan Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yangını kontrol altına aldı. Yapılan ilk incelemelerde binada mahsur kalan kimsenin olmadığı tespit edildi. Haberi alan endişeli veliler ise çocuklarının durumunu öğrenmek için okula akın etti.
Olayın hemen ardından Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk okula gelerek yetkililerden bilgi aldı. Sınıfta meydana gelen hasarı yerinde inceleyen Kaymakam Öztürk, yangının klima yüzünden çıktığını tespit etti. Yangın anında sınıfların boş olması ve itfaiyenin hızlı müdahalesi sayesinde olayın hiçbir öğrenci ve personel zarar görmeden atlatıldığı bildirildi.
OKUL 2 GÜN TATİL EDİLDİ
Hasar gören sınıfta temizlik ve tadilat çalışmalarının hemen başlayacağını belirten Kaymakam Öztürk, tedbir amaçlı bir karar alındığını duyurdu. Buna göre, Kemal Şuberi İlkokulu'nda bugün (5 Ocak) öğleden sonra ve yarın (6 Ocak) tam gün olmak üzere eğitime ara verildi. Öğrenciler, tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından ders başı yapacak.





