Aydın İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada; “Aydın Valiliğinin 2025/1 Sayılı Orman Yangınlarını Önleyici Tedbirler konulu kararı kapsamında 01.06.2025-31.10.2025 tarihleri arasında belirlenen bölgelerdeki alanlara girişler yetkili makamların iznine tabi olunacaktır.

Aydın İl Jandarma Komutanlığınca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla devriye faaliyetlerine ve vatandaşlarımızın orman yangınlarına karşı gerekli tedbirleriın alınması amacıyla Germencik, Efeler, Karacasu, Koçarlı ve Sultanhisar ilçelerinde devriye faaliyeti icra edilmiştir.

Gelecek nesillere bu güzellikleri ulaştırabilmek amacıyla ormanlarımız ve hayvanların doğal yaşam alanları İHA ve Dron ile sürekli kontrol edilmeye devam edilmektedir.

Ormanlık alanda mangal yakılmaması, anız yakılmaması, cam ve sigara izmaritlerinin ormanlık ve kuru alanlara atılmaması konusunda vatandaşlarımız bilgilendirilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ