İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü"ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında iddianame hazırlandığı belirtildi. Bu gelişme, siyasal arenada da yankı uyandırdı.
CHP İl Başkanı Hikmet Saatçı, Türkiye’nin demokratik hukuk devletinin en kritik sınavlarından birinden geçtiğini belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik kapatma davası girişimleri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na verilen siyasi cezalar, hukuk eliyle siyasetin dizayn edilmeye çalışıldığını açıkça göstermektedir. Bugün hedef alınan sadece CHP değildir. Hedef alınan millet iradesidir, sandıktır, demokrasiye olan inançtır” dedi.
“BU YOL MİLLETİN YOLU”
CHP’nin ülkenin kurucu partisi olduğuna dikkati çeken Saatçı, şunları kaydetti: “Kapatılmak istenen bir siyasi parti değil, bir milletin bağımsızlık ve özgürlük bilincidir. İmamoğlu’na verilen karar, hukuki değil siyasi bir operasyondur. Sandıkta iktidarı 4 kez mağlup etmenin intikamıdır. Ama bilinmelidir ki; hakikat bir gün mutlaka galip gelir. Bu ülkenin vicdanı, adaleti ve halkın iradesi bu karanlığı dağıtacaktır. Bugün mücadele günü, bugün omuz omuza durma günüdür. Cumhuriyet Halk Partisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. Bu yol milletin yoludur. Bu yol; kapatma davasıyla, cezayla, kumpasla kapanmaz. Halk kazanacak, Cumhuriyet Halk Partisi kazanacak!”




